A21 Kampány (The A21 Campaign - Az Emberkereskedelem Ellen)

Az Emberkereskedelem Ellen

Töröljük el az igazságtalanságot a 21. században

Az emberkereskedelem egy olyan szervezett, illegális ipar, amelyben minden nemzet érintve van. Miközben a statisztikák sokkolóan hathatnak, fontos észben tartani, hogy minden egyes szám mögött valós emberélet húzódik. Felismerve a kelet-európai régiók ebbéli szükségét, elkezdtünk harcolni ennek az igazságtalánság eltörléséért.

A SZEXKERESKEDELEM ÁLDOZATAINAK ÉLETE

Az emberkereskedők gyakran használva a csalás módszerét, megerőszakolás, ütlegelések és állandó fenyegetések közepette tartják az áldozatokat elszigetelt és egészségtelen körülmények között. Amikor formálisan is munkába állítják őket, az emberkereskedelem áldozatait napi 40 és 110 közötti kliens kiszolgálására kényszerítik. Az alultápláltság, alvásmegvonás, érzelmi- és fizikai bántalmazás mindennapjaik részévé válnak, továbbá az abortuszra való kényszerítés, illetve a szexuálisan terjedő betegségek (hepatitisz A, B és AIDS) fenyegetettségében élnek.

STATISZTIKÁK

• A nőkkel való kereskedelem ma a második legnagyobb, globálisan szervezett bűncselekmény évente 12 billió amerikai dollárt jövedelmezve.
  • Ma a világon 27 millió embert él rabszolgasában, többen mint ezelőtt valaha a történelemben
  • Ma a világon 1.39 millió embert kényszerítenek szexuális szolgáltatásra
  • Ezeknek az áldozatoknak több mint 25%-a Dél- és Kelet-Európából származik.
  • Az emberkereskedelem Európába szállított áldozatainak 90%-át a szexiparban dolgoztatják
  • Becslések szerint kb 20 000 azoknak a nőknek és gyerekeknek a száma, akiket a görög szexiparba szállítanak. Ez Görögországot az “ emberkereskedelem központja Európában” címmel bélyegzi meg.
  • Egy tanulmány kimutatta, hogy 10-ből 1 ukrán ember ismer valakit a környezetében, aki áldozatul esett az emberkereskedésnek.
  • Sajnálatos módon az áldozatoknak csak 1-2%-át szabadítják meg és minden 100 000-ből csak 1 európai emberkereskedőt ítélnek el.
  • Magyarországon 15 000 ember dolgozik a szexiparban, közülük nagy százaléka nem önszántából
  • Magyarországon 2010-ben több magyar emberkereskedőt is elkaptak, és kiszabadították az általuk fogságban tartott lányokat

Ha te is szeretnél erről többet megtudni, vagy szeretnéd, hogy elvigyük az iskoládba, bemutassuk az osztályodba, vagy munkahelyeden, akkor lépj velünk kapcsolatba.

ADÓD 1 SZÁZALÉKÁVAL TÁMOGASD AZ EMBERKERESKEDELEM ELLENI KŰZDELMET (1%)

Kedvezményezett neve: Extrém Generáció Egyesület
EG adószáma: 18492367-1-07

AMIT EDDIG TETTÜNK MAGYARORSZÁGON

• Támogatjuk a "The A21 Campaign"-t, akik felépítettek már egy szervezetet az emberkereskedelem ellen.
  • Lefordítottuk az ő kampány weboldalukat magyarra
  • Lefordítottuk szintén ennek a kampánynak a brossúráját és több száz embernek odaadtuk, hogy megismerjék a problémát
  • Feliratoztuk az A21 kampány filmeket magyarra
  • Létrehoztunk Facebook és Iwiw csoportot, hogy terjedjen a hír Magyarországon, főleg a fiatalok körében
  • Iskolákban prezentáljuk az emberkereskedelem veszélyét, és felhívjuk a fiatalok figyelmét a problémára
  • Karácsonyi díszeket és ajándékokat készítettünk, ezekből összegyűlt adományokat felajánlottuk az A21 szervezetnek
  • Csatlakoztunk a Facebook A21 Causes-hoz és több száz dollárnyi adományt gyűjtöttünk a szervezetnek, akik hasznosan, az emberkereskedelem elleni harcba fektették az összeget.
  • Háttérképeket készítettünk, mely szintén felhívja az emberek figyelmét a problémára.