Adó 1+1 százalék egyháznak és egyesületnek

Adó 1 százalék EGYESÜLET számára (adószám: 18492367-1-07)

Extrém Generáció Egyesület

Alapítási év:

2001

Adószáma:

18492367-1-07

Bankszámla szám:

11736006 - 20349149 (OTP Bank)

Tevékenység:

Minden korosztály számára ingyenes rendezvények, koncertek, táborok, sportolási lehetőségeket biztosít heti szinten. Hetente 70-100 egyedi személlyel foglalkozik.

Statisztika:

Célunk, hogy főleg a fiatalok részére drog és alkoholmentes helyet biztosítsunk. Több 1000 ember felé szolgál évente, ingyenes táborok, több mint 200 ingyenes program, 6 önkéntes munka a városban, tehetséggondozó és- jótékonysági koncerteket szervezünk, ahol már nagyon sok fiatal is segít, önkénteskedik.

Köszönjük

Köszönjük, hogy támogatja munkánkat. Több száz gyermeknek és családnak tudtunk reményt adni minden évben!

Erre költjük az adód 1%-át

• Húsvéti Tojáskereső Verseny: 600 gyerek
  • Ingyenes baseball tábor: 80 fiatal
  • Heti drog-és alkoholmentes szórakozási lehetőség
  • Karácsonyi Jótékonysági Koncert
  • Városi közösségi akciók fiatalok részére
  • Fiatalok szponzorálása
  • Ingyenes korrepetálás
  • Nyaralási lehetőség hátrányos fiatalok számára
  • Önkéntes munkák a városban

Extrém Generáció Egyesület: 18492367-1-07

Extrém Generáció Egyesület : 18492367-1-07

Megváltozott életek

Felajánlom az adóm 1%-át, ezt írom be: 1359

Partnerprogram

Támogatás jellege:

Pénz, eszköz, helyszín biztosítás

Cserébe:

Online és Offline marketing megjelenések

Cégeknek:

Adó levonási lehetőség 4 éves szerződés esetén

Magánszemélyeknek:

Egyszeri, évi vagy havi támogatás; eszközök, helyszín biztosítása stb.

További információért:

kke.kapcsolat@gmail.com

Ismerje meg tevékenységünket

Az Extrém Generáció Egyesület 2001 óta tevékenykedik Magyarországon gyerekek és fiatalok körében. Az alapítója Dennis és Kim Sandretzky házaspár volt, akik keresztény alapokra helyezve kezdtek el segíteni gyerekeken és fiatalokon. 1999-től 2008-ig éltek Székesfehérváron, és ez idő alatt felépítették ezt az egyesületet, majd továbbadták székesfehérvári fiatalok kezébe, akik ugyanazzal a szívvel folytatják az elkezdett munkát. Célunk, hogy elérjük a Székesfehérváron és környékén élő gyerekeket, fiatalokat és fiatal felnőtteket, és egy olyan helyet biztosítsunk számukra, amely drog- és alkoholmentes. Eddig már több ezer fiatal felé szolgáltunk, és hoztunk valamilyen pozitív változást az életükben. Az Extrém Generáció Egyesület szigorúan önkéntesekből tevődik össze. 2004 óta az egyesület taggyűlésének létszáma 14 főre nőtt, de egyre több fiatal kapcsolódik be a munkánkba.

Az Extrém Generáció Egyesület tevékenysége alapvetően három korcsoport szerint működik:
• 2-12 éves korig szervezünk gyerek- és családi programokat. Ilyen többek között a Baseball Tábor (6 éves kortól) és a Húsvéti Tojáskereső Verseny. A programokat fiatal pedagógusok vezetik, akik a Biblia alapján tanítják a gyermekeket. A részvétel teljes mértékben ingyenes. Az Extrém Generáció abban hisz, hogy a gyermekeknek fontos, hogy jó barátokat, valamint stabil erkölcsi alapokat szerezzenek. Megtanítjuk őket, hogyan kell kezelni a győzelmet és a vereséget, miként kell és lehet csapatban együtt dolgozni, tisztelni szüleiket, tanáraikat és a felnőtteket. A programot fiatal pedagógusok vezetik, akik a Biblia alapján tanítják a gyermekeket. A program teljes mértékben ingyenes. Célunk, hogy a jövő generációja helyes erkölcsi útmutatást kapjon.
• 13-18 korosztálynak ifjúsági programokat rendezünk heti, havi és évi rendszerességgel. (Extrém Generáció Ifjúsági program hetente; Sport nap; Baseball tábor és Kreatív Hét). Ez egy alkohol és drogmentes hely. Úgy gondoljuk, hogy manapság egyre fontosabb egy ilyen alternatíva, ahol a fiatalok nem attól érzik jól magukat, hogy alkohol vagy drog hatása alatt vannak. Itt tanítjuk őket, hogyan tudnak egy sikeres életet élni, hogyan tudnak a mindennapokban helyes döntéseket hozni, hogyan tudják a jót és a rosszat megkülönböztetni.
• A 19-25 éves korosztálynak kéthetente olyan programokat tartunk, ahol kiemelkedő tanítást kapnak a pénzügyekről, munkába állásról és a házasságról. Nyílt beszélgetéseket folytatunk az őket érintő és érdeklő témákról, ahol elmondhatják problémáikat és saját véleményüket.

Minden évben a Húsvét előtti szombaton kerül megrendezésre a Húsvéti Tojáskereső Verseny, melynek egyik fő célja az, hogy bemutassuk a gyermekeknek a Húsvét igazi lényegét. Szeretnénk, hogy ezek a gyerekek úgy nőjenek fel, hogy ha a Húsvétról kérdezik őket, ne csak a csokitojás, a közös ebéd és a hétfői locsolkodás jusson az eszükbe. Emellett szeretnénk lehetőséget biztosítana a családoknak arra, hogy együtt tölthessenek egy kellemes délutánt. Minden évben közel 8000 műanyag tojást töltünk meg apró édességekkel, majd elrejtjük őket, hogy a gyermekek négy korcsoportra bontva megkereshessék őket a székesfehérvári Halesz parkban. A tojáskeresés után különféle játékokkal várjuk az érdeklődőket, pl. énekkel, tánccal, tombolával, arcfestéssel, ügyességi- és vicces játékokkal. A gyerekek kipróbálhatják magukat a szüleik ellen, illetve összemérhetik tudásukat más szülő-gyerek párosok ellen is. A program teljesen ingyenes, és minden évben közel 2000 látogató részvételével zajlik.

Tavasztól őszig hetente egy-két alkalommal baseball alkalmat tartunk, emellett 2001 óta minden nyáron megszervezzük a már hagyománnyá vált ingyenes Baseball Tábort. Az edzéseket olyan, 25-30 év közötti segítők tartják, akik amerikaiaktól tanulták meg a sportot, és maguk is már évek óta játszanak. A résztevők korosztályokra bontva ismerkedhetnek meg a hazánkban még kevésbé népszerű sporttal. Az egészséges életmódra és rendszeres sportolásra való nevelés mellett olyan értékeket szeretnénk megtanítani a fiataloknak, mint a kommunikáció és a csapatmunka.

Minden évben megrendezzük a Karácsonyi Tündöklés elnevezésű ingyenes koncertünket. Az este folyamán az Extrém Generáció zenekaron kívül énekesek, táncosok is fellépnek. Szeretnénk egy felejthetetlen estét együtt tölteni, és a műsorral méltó módon megünnepelni Jézus Krisztus születését. A koncert után szeretnénk a vendégeinket meleg teával és süteménnyel kínálni, ami mellett lehetőség nyílik arra, hogy a családok megismerjék egymást.

Évek óta több olyan közösségi játékot szervezünk, amelyre a város és a környék minden fiatalját meghívjuk. Ilyen többek között a Zászlós Számháború, Éjszakai Bújócska, és a Keresd a zászlót. Ezeken a programokon átlagosan 2-400 fiatal vesz részt. Szeretnénk az itt megismert fiatalokkal továbbra is fenntartani a kapcsolatot, és bevonni őket más programokba is.

Az Egyesület nagy figyelmet fordít arra, hogy felhívja a fiatalok figyelmét a manapság rájuk leselkedő veszélyekre. Ennek keretében igény szerinti előadásokat tartunk budapesti és székesfehérvári iskolákban arról, hogy az emberkereskedelem mekkora veszélyt jelent az ő korosztályukra, és bemutatjuk nekik, mit tehetnek azért, hogy ők ne váljanak áldozattá.

Úgy érezzük, hogy az Extrém Generáció Egyesület kiemelkedő eredményeket ért el az évek folyamán. Olyan kulturális programokat tudtunk létrehozni, amely hagyománnyá váltak.

Egyesületünk a megalakulása óta együttműködik a Székesfehérvári Keresztény Közösség Egyházzal, programjainkat közösen valósítjuk meg. Az új jogszabályok miatt az Egyház és az Egyesület állami támogatása megszűnt. Szeretnénk kérni Önt, hogy amennyiben programjainkat arra érdemesnek találja, támogassa működésünket adója 1%-ának felajánlásával (adószámunk: 18492367-1-07). Ha adományt szeretne eljuttatni hozzánk, a 11736006-20349149 (OTP Bank) bankszámlaszámon támogathatja rendezvényeinket.

Mennyibe kerül, ha felajánlom az adóm 1+1 százalékát?

Mindenki, aki bejelentett jövedelemmel rendelkezik, minden évben lehetőség kap, hogy felajánlja az általa megválasztott non-profit szervezetnek és egy egyháznak az adója 1+1 százalékát. Ezt természetesen nem kötelező senkinek megtennie, ilyenkor az a 2 százalék (2%) azonnal a magyar költségvetésbe kerül bele. De lehetősége van mindenkinek, hogy ezt az 1+1 százalékot (1+1%) mégis oda tudja adni az általa kiválasztott egyháznak és egy non-profit szervezetnek.

Adó 1+1 százalék (1+1%) vállalatoknak és vállalkozóknak február 15-ig

Ezeket az adóbevallás papíron feltüntetett helyre kell beírni. Vállalkozóknak minden év február 15-ig kell ezt a papírt leadni. A Keresztény Közösség Egyesület technikai száma: -. Ha szeretnél minket támogatni, akkor azt nagyon megköszönjük. Biztosíthatjuk, hogy jó célt fog szolgálni az adód 1 százaléka. Ha adód másik 1 százalékát is keresel alapítványt, vagy egyesületet, akkor ajánld fel az Extrém Generáció Egyesületnek, aki több ezer ember felé szolgál, főleg a gyerekeknek és a fiataloknak!

Adó 1+1 százalék (1+1%) magánszemélyeknek május 20-ig

Minden évben leadjuk az adóbevallásunkat. Elég bonyolult, sokszor nem is tudjuk magunktól kitölteni. De szeretnénk, ha tudnátok, hogy minden évben lehetősége van minden magánszemélynek, aki bejelentett jövedelemmel rendelkezik, hogy felajánlja adója egy-egy százalékát. Ezt úgy tudjuk megtenni, hogy beírjuk az egyház részhez a gyülekezetünk technikai számát: - (Keresztény Közösség Egyesület). Ezenkívül egy non-profit szervezetnek, alapítványnak, egyesületnek is feltudjuk ajánlani adónk másik 1 százalékát. Egyesületünk adószáma: 18492367-1-07. Ha ezt beírod, akkor nagyban támogatod munkánkat, támogatod a gyerekek és fiatalok jövőjét. Véleményünk szerint, ez a legjobb dolog, amibe befektethetjük a pénzünket.

Sok kicsi sokra megy

Magyarországon a statisztikák szerint 10-ből minden 3 ember ajánlja csak az adó 1+1 százékát egyháznak a technikai számára, illetve egy szervezetnek az adószámára. Lehet sokszor csak az a probléma, hogy nem ismerünk olyan szervezetet, akinek szívesen felajánlanánk adónk 1+1%-át. Talán nem tudjuk, hogy mire jó ez az egész? De szeretnénk, ha megértené mindenki, hogy az a két szám, amit beírunk ilyenkor nagyon sokat számít. Lehet, hogy csak 5-6 ezer forintról beszélünk, de ha már 100 ember így gondolja, akkor 5-600 ezer forintról beszélhetünk. A világon minden pénzbe kerül. Ha kimegyünk az utcára, és felszedjük a szemetet, az is pénzbe kerül. Városi rendezvényeket szervezünk, ahová több 100 gyermek jön el, mert szüksége van rá, az is pénzbe kerül.

Mit értünk el az Ön adója 1+1 százalékából?

A Keresztény Közösség Egyház, a mi gyülekezetünk átlagosan 1,2 millió forintot kap évente ilyen formában. Ebből az összegből sikerült elérnünk Székesfehérvár legnagyobb és legkedveltebb gyermek és családi programját, a Húsvéti Tojáskereső Versenyt. Csak erre a rendezvényünkre több mint 1500 ember jön el. Ezen kívül, ingyenes napközis sport tábort rendezünk, ahová 100 gyerek látogat el. Évente több mint 150 ingyenes programot biztosítottunk 4 különböző korosztály részére. 2010-től csatlakoztunk egy Emberkereskedelem Ellen harcoló kampányhoz, aminek a keretében előadások tartunk iskolákban. Figyelemfelkeltő és adománygyűjtő kampányokat szervezünk, több mint 1600 emberhez juttattuk el ezt a nem csak globális, hanem hazai problémát. Ezenkívül egyéb jótékonysági koncerteket adunk, ilyen a Karácsonyi Tündöklés is, amikor a nagycsaládosokra és az idősekre koncentrálunk.

Gondolja, hogy az állam ennyi pénzből képes lett volna véghezvinni mindezeket?

Ha Ön felajánlja adója 1+1 százalékát évente valamilyen szervezet számára, nagyban értékeljük. Ha még nem, akkor ezt idén megteheti… Nagyszerű szervezeteket találhat országunkban.

Ha nem ismer egyetlen non-profit szervezetet sem, akkor ajánlja fel nekünk…

Köszönjük

Egyedül nem tudjuk megtenni mindezt, szükségünk van a segítségedre. Köszönjük előre is, hogy támogatod munkánkat!

Címkék: adó, 1%, egy százalék, egyház, technikai számok, adószámok